Sposób przygotowania:
Jaja zapiekane na boczniakach
Cebulę obrałam, pokroiłam w kosteczkę. Boczniaki oczyściłam, odkroiłam gąbczaste końcówki ogonków, pokroiłam w paski w poprzek blaszek. Na patelni z metalową rączką rozgrzałam masło, zeszkliłam na nim cebulę, lekko oprószając ją solą. Do cebuli dodałam boczniaki i obsmażyłam prawie nie mieszając (żeby się nie rozleciały). Oprószyłam pieprzem i odrobiną granulowanego czosnku. Na grzyby wybiłam jajka, oprószyłam je solą i pieprzem. Patelnię wstawiłam na dolną półkę piekarnika (na górnej dopiekały się ziemniaki) rozgrzanego do 200 stopni. Piekłam kilka minut do ścięcia białka. Jajka podałam posypane siekaną zieleniną, z pieczonymi ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej.
monikaT83
edytaha
Dzięki Monisiu :)
monikaT83
edytaha
Monisiu, wobec tego zdrówka życzę dla obu dziewczynek :)
jaNina
edytaha
To prawda, uwielbiamy takie jedzonko :)