ania666

ania666

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 191]

Zapiekane kotlety schabowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zwykły schab w niezwykłym wydaniu

Zapiekane kotlety schabowe

Składniki:

Zapiekane kotlety schabowe

 

  • 4 plastry schabu bez kości
  • 1łyżeczka musztardy sarepskiej
  • 1 łyżeczka keczupu
  • 1 łyżeczka czerwonego pesto
  • ser żółty gouda
  • curry, sól i pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Zapiekane kotlety schabowe
Kotlety myjemy i rozbijamy mocno tak, żeby były bardzo cienkie. Posypujemy z każdej strony solą, pieprzem i curry. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy kotlety. Smażymy. Na blasze do pieczenia rozsmarowujemy odrobinę oleju. Kroimy 4 grube plastry sera żółtego. Na każdym kotlecie rozsmarowujemy keczup, musztardę i pesto a na to kładziemy plaster sera. Zapiekamy w piekarniku aż ser całkowicie się roztopi. Smacznego:-0