SUPERPRZEPIS

Zapiekane kotlety wieprzowe wg Megg

  • Megg
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3
Zapiekane kotlety wieprzowe wg Megg Więcej zdjęć (5)

Zapiekane kotlety wg Megg

Składniki:

Zapiekane kotlety wieprzowe wg Megg

 

  • 2 kotlety z szynki wieprzowej
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżeczki miodu
  • 4 łyżeczki ketchupu

Sposób przygotowania:

Zapiekane kotlety wieprzowe wg Megg
Kotlety z szynki rozbić tłuczkiem aby były dość cienkie. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Przeciśniętym czosnkiem posmarować kotlety z każdej strony, a następnie posmarować je z każdej strony miodem. Tak przygotowane kotlety wstawić do lodówki na kilka godzin lub na całą noc. Następnie kotlety przełożyć do naczynia do zapiekania i piec przez 30 min. Następnie rozsmarować na wierzchu kotletów ketchup i zapiekać całość jeszcze przez 10 min. Gotowe kotlety podawać z ziemniakami i dowolną surówką.
Zapiekane kotlety wieprzowe wg Megg
Zapiekane kotlety wieprzowe wg Megg
Zapiekane kotlety wieprzowe wg Megg
Zapiekane kotlety wieprzowe wg Megg

Tagi:

szynka