Sposób przygotowania:
Zapiekane kurze nogi
Mięso myjemy,osuszamy i dzielimy na dwie części. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do pozostałych składników marynaty. Można ją doprawić przyprawą kuchenną np maggi.
Przygotowane mięso obtaczamy w marynacie i odstawiamy na noc.
Naczynie żaroodporne natłuszczamy olejem i kładziemy pokrojoną cebulę. Wykładamy mięso i przykrywamy (można folią aluminiową). Wstawiamy mięso do piekarnika i pieczemy ok 30 min.
Odkrywamy i pieczemy do miękkości i zrumienienia ok 30 min w 200 stopniach.
Przygotowane mięso obtaczamy w marynacie i odstawiamy na noc.
Naczynie żaroodporne natłuszczamy olejem i kładziemy pokrojoną cebulę. Wykładamy mięso i przykrywamy (można folią aluminiową). Wstawiamy mięso do piekarnika i pieczemy ok 30 min.
Odkrywamy i pieczemy do miękkości i zrumienienia ok 30 min w 200 stopniach.