Sposób przygotowania:
Kolorowy kurczak w towarzystwie warzyw
Nogę gotujemy z marchewką w osolonej wodzie, Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu Cebulę kroimy w kostkę i dusimy na maśle ok 2 minut. w tym czasie mąkę mieszamy w misce z 1 łyżką wody, dodajemy do tego mleko i pół szklanki wywaru z kurczaka. Jabłko obieramy i ścieramy na małych oczkach i również dodajemy do mieszanki. wsypujemy curry i mieszankę wlewamy do rondelka z cebulą. Dusimy jeszcze 7 minut na małym ogniu. W razie potrzeby rozcieńczamy wywarem z kury, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i przecieramy przez sito. Przetarty, gładki sos dusimy jeszcze ok 2 minut. groszek i kukurydzę podgrzewamy oddzielnie. Na talerzu układamy ryż, oddzielone od kości mięso, groszek, kukurydzę, pokrojoną w kostkę marchewkę, paprykę czerwona i żółta i ogórek oraz posiekany koperek, Całość polewamy sosem curry i przystrajamy wg uznania.