Sposób przygotowania:
Zapiekane muszle serowe al pomodoro
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy i studzimy.Przygotowujemy nadzienie: mieszamy wszystkie składniki - poszarpaną mozzarellę, kozi serek, mascarpone, parmezan (odrobinę odłożyć do posypania) i białko. Nadzienie: Pomidory z puszki kroimy w małą kostkę i wlewamy do miski. Następnie pomidory mieszamy z sosem i doprawiamy wszystkimi przyprawami, solą, pieprzem, cukrem, oregano i bazylią. Tak powstały sos wylać do żaroodpornego naczynia, na wierch położyć nadziane przygotowaną pastą serową muszle.. Całość posypać resztą parmezanu, skropić 3 łyżkami oliwy i wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni na około 20-25 minut. Smacznego :)
pszczolkaanulka
extra_virgin
darmiona
zgadzam się, wygląda smakowicie. Ja niedługo będę robić z mięsem takim jak na pierogi, wrzucę przepis.
ajo