Sposób przygotowania:
Zapiekane naleśniki z seremETAP 1:
Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe umieścić w misce i zmiksować mikserem na najniższych obrotach do połączenia. Odstawić na 15 minut. Następnie smażyć na niewielkiej ilości oleju cienkie naleśniki na małej patelni i wykładać na talerz.
Ser biały rozgnieść widelcem i wymieszać z cukrami oraz olejkiem na jednolitą masę.
Farszem smarować naleśniki i zwijać je w rulony. Ułożyć je ciasto w naczyniu do zapiekania. Śmietanę wymieszać z jajkiem, cukrem i budyniem na jednolitą masę. Zalać naleśniki. Wstawić do piekarnika i zapiekać ok. 30 min. w 180 stopniach z termoobiegiem.
Zalewa musi się dobrze ściąć i zbrązowieć. Podawać na ciepło. Można oprószyć cukrem pudrem.