Sposób przygotowania:
Zapiekane pieczarki
Pieczarki obieramy i odcinamy ogonki. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy drobno posiekaną cebulę, 1 jajko, 3 łyżki bułki tartej oraz przyprawy: sól, pieprz i przyprawę do wieprzowiny. Wszystko razem mieszamy - wyrabiamy na jednolitą masę. Masą mięsną oblepiamy spód pieczarek (tworząc kulkę). Pieczarki z mielonym maczamy w roztrzepanym jajku (2 jajka) i obtaczamy w bułce tartej. Po czym smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Usmażone pieczarki układamy w wysmarowanym margaryną naczyniu żaroodpornym. Siedem jajek roztrzepujemy w misce i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie zalewamy pieczarki. Ser żółty trzemy na tarce o dużych oczkach i posypujemy wierzch dania. Zapiekamy ok. 30 minut w temp. 180 stopni.