Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Zapiekane roladki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Roladki z kurczaka zatopione w masie jajecznej z różnymi warzywami, papryką, pomidorem, ogórkiem kiszonym. warzywa są dowolne.

Zapiekane roladki

Składniki:

Zapiekane roladki

 

  • 3 pojedyncze filety z kurczaka
  • 20 dag szynki sopockiej w plastrach
  • 15 dag sera żółtego w plastrach
  • 15 dag sera żółtego w kawałku
  • 6 jajek całych
  • Pęczek szczypiorku
  • 2 papryki (żółta, czerwona)
  • 3 ogórki kiszone
  • 2 pomidory
  • Sól
  • Pieprz
  • Przyprawa do kurczaka

Sposób przygotowania:

Zapiekane roladki

ETAP 1:

Zapiekane roladki

1. Mięso kroimy w bardzo cienkie plastry, doprawiamy solą oraz przyprawą.

2. Na każdy kawałku mięsa układamy po plastrze sera i szynki.

ETAP 2:

Zapiekane roladki

3. Zwijamy w roladki i kroimy na połowę.

4. Układamy w naczyniu żaroodpornym.

ETAP 3:

Zapiekane roladki

5. Do miski wbijamy jajka, roztrzepujemy.

6. Do jajek dodajemy drobno pokrojone papryki, ogórki, pomidory, posiekany drobno szczypiorek. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

7. Masę jajeczną wylewamy na mięso i posypujemy startym na tarce o dużych oczach żółtym serem.

8. Pieczemy 40 minut w 180°C.

ETAP 4:

9. Danie gotowe.

10. Smacznego.