Sposób przygotowania:
Drobiowe roladki z cieciorką w pomidorachETAP 1:
Cieciorkę zalać dwa razy większą ilością zimnej wody i moczyć parę godzin, a najlepiej przez całą noc.
Ugotować do miękkości, czyli około 1 godziny, pod koniec dodając sól.
Ugotowaną cieciorkę odcedzić i przestudzoną zmielić w maszynce do mielenia mięsa.
Wymieszać razem z serem i przyprawić pieprzem.
ETAP 2:
Filety z kurczaka rozkroić i cienko rozbić, tak jak na kotlety. Oprószyć solą, papryką słodką i odrobiną pieprzu.
ETAP 3:
Nałożyć pastę z ciecierzycy i ułożyć suszone pomidory pokrojone w paski.
Zawinąć ciasno w roladkę. Na patelni rozgrzać oliwę spod suszonych pomidorów i na mocnym ogniu obsmażyć krótko mięso z każdej strony.
Ułożyć w naczyniu do zapiekania.
ETAP 4:
Pomidory z puszki doprawić solą, pieprzem, bazylią, sosem sojowym i paroma łyżkami oliwy spod suszonych pomidorów. Wymieszać i wylać na ułożone mięso.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez 35 min, pod koniec kładąc na każdej roladce plasterek żółtego sera.
Po wyjęciu z piekarnika odczekać chwilę i podawać. Smacznego :)