nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Zapiekane rurki makaronowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zapiekane danie, które pasuje na kolację.

Zapiekane rurki makaronowe

Składniki:

Zapiekane rurki makaronowe

 

  • 12 rurek makaronu cannelloni
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 dag pieczarek
  • 1 pierś z kurczaka
  • 6 plastrów żółtego sera
  • przyprawa do kurczaka
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz, słodka papryka

Sposób przygotowania:

Zapiekane rurki makaronowe
1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
2. Kurczaka myjemy, kroimy w drobną kostkę, posypujemy przyprawą do kurczaka i smażymy na złoty kolor.
3. W tym czasie paprykę, cebulę i pieczarki siekamy dość drobno, czosnek miażdżymy.
4. Po usmażeniu kurczaka, ściągamy go, następnie warzywa wrzucamy na rozgrzany olej, doprawiamy i smażymy, aż zmiękną.
Po usmażeniu mieszamy je z kurczakiem.
5. Przygotowanym nadzieniem faszerujemy rurki makaronowe, układamy je w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i na każdą kładziemy pół plasterka żółtego sera.
6. Zapiekamy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
7. Podajemy na ciepło.