Sposób przygotowania:
Zapiekane rurki makaronowe
1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
2. Kurczaka myjemy, kroimy w drobną kostkę, posypujemy przyprawą do kurczaka i smażymy na złoty kolor.
3. W tym czasie paprykę, cebulę i pieczarki siekamy dość drobno, czosnek miażdżymy.
4. Po usmażeniu kurczaka, ściągamy go, następnie warzywa wrzucamy na rozgrzany olej, doprawiamy i smażymy, aż zmiękną.
Po usmażeniu mieszamy je z kurczakiem.
5. Przygotowanym nadzieniem faszerujemy rurki makaronowe, układamy je w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i na każdą kładziemy pół plasterka żółtego sera.
6. Zapiekamy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
7. Podajemy na ciepło.
2. Kurczaka myjemy, kroimy w drobną kostkę, posypujemy przyprawą do kurczaka i smażymy na złoty kolor.
3. W tym czasie paprykę, cebulę i pieczarki siekamy dość drobno, czosnek miażdżymy.
4. Po usmażeniu kurczaka, ściągamy go, następnie warzywa wrzucamy na rozgrzany olej, doprawiamy i smażymy, aż zmiękną.
Po usmażeniu mieszamy je z kurczakiem.
5. Przygotowanym nadzieniem faszerujemy rurki makaronowe, układamy je w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i na każdą kładziemy pół plasterka żółtego sera.
6. Zapiekamy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
7. Podajemy na ciepło.