Sposób przygotowania:
Zapiekane rurki z kiełbasą i pomidorami
Kiełbasę pokroić w średniej wielkości kostkę. Pieczarki obrać i pokroić na ćwiartki zarówno nóżki jak i kapelusze. Przełożyć do miski razem z kiełbasą. Obraną cebulę pokroić w cienkie piórka i wymieszać ją ze składniami z miski, doprawić do smaku solą, pieprzem, lubczykiem i mielona papryką. Do małej miseczki przełożyć ketchup, dodać sos tabasco oraz worcester. Wymieszać. Mieszankę przelać do miski i wymieszać. Makaron ugotować al dente. Przelać go zimną woda i wymieszać ze składnikami miski. Naczynie do zapiekania wysmarować olejem. Przełożyć do niego zapiekankę. Pomidory umyć i osuszyć. Przekroić na ósemki i wyciąć zdrewniałe części. Ułożyć na wierzchu dania i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i zapiekać około 20-25 minut. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.