Sposób przygotowania:
Makaron w pieczarce
Nastawiamy piekarnik na180*C
Pieczarki obieramy, usuwamy '"ogonek" solimy i pieprzymy. Na blaszce do cista dajemy łyżkę masła wkładamy kapelusze pieczarek i do piekarnika wsadzamy na 10 minut.
W tym czasie gotujemy makaron w/g instrukcji na opakowaniu. Pamiętajcie musi pozostać al dente!
Kiełbasę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na patelni.
W rondelku rozpuszczamy masło dodajemy śmietanę i do gotującej wkładamy start żółty ser, na wolnym ogniu gotujemy do momentu aż ser się rozpuści, a sos zgęstnieje. Do sosu wkładamy ugotowany makaron.
Pieczarki podsmażone w piecu nadziewamy makaronem, na każdą porcję nakładamy kilka kostek kiełbasy i wkładamy znowu do piekarnikana10 minut.
Podajemy ciepłe, choć na zimno też są smaczne;)
Pieczarki obieramy, usuwamy '"ogonek" solimy i pieprzymy. Na blaszce do cista dajemy łyżkę masła wkładamy kapelusze pieczarek i do piekarnika wsadzamy na 10 minut.
W tym czasie gotujemy makaron w/g instrukcji na opakowaniu. Pamiętajcie musi pozostać al dente!
Kiełbasę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na patelni.
W rondelku rozpuszczamy masło dodajemy śmietanę i do gotującej wkładamy start żółty ser, na wolnym ogniu gotujemy do momentu aż ser się rozpuści, a sos zgęstnieje. Do sosu wkładamy ugotowany makaron.
Pieczarki podsmażone w piecu nadziewamy makaronem, na każdą porcję nakładamy kilka kostek kiełbasy i wkładamy znowu do piekarnikana10 minut.
Podajemy ciepłe, choć na zimno też są smaczne;)
Agiatis