iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Zapiekane spaghetti

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Podajemy od razu gorące. Jeśli nie mamy małych naczynek do zapiekania to możemy danie zapiec w naczyniu żaroodpornym dużym i wtedy porcjować łyżką na talerze.

Zapiekane spaghetti

Składniki:

Zapiekane spaghetti

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane spaghetti
Pierś kroimy w kostkę, solimy, pieprzymy, pieczarki w paski, papryki w kostką, następnie smażymy 15 min. dodajemy przeciśnięty czosnek, oraz kukurydzę, makaron gotujemy na półtwardo. Śmietanę podgrzewamy, dodajemy kurkumę, oraz starty ser, mieszamy aby ser się roztopił (trochę sera zostawiamy do dekoracji). W małych naczynkach odpowiednich do zapiekania układamy porcję makaronu, wykładamy porcję farszu mięsnego oraz kilka łyżek kremu śmietanowego, posypujemy serem zapiekamy do czasu rozpuszczenia sera w piekarniku.