Sposób przygotowania:
Zapiekane ziemniaki
Ziemniaki umyc i piec w piekarniku 60 min. w temp. 200 stopni. Nastepnie chwile odczekac, przekroic na pol. Wydrazyc miazsz ziemniaka, zostawiajac ok.1 cm.
Bacon stopic, wlozyc do miski, porwac go na male kawalki. Na tluszczu wytopionym z bekonu usmazyc cebule pokrojona w kostke, gotowa dodac do miski. Wymieszac z ziemniakami, baconem, kwasna smietana i startym serem, doprawic sola (ostroznie) i pieprzem do smaku. Do wydrazonych ziemniakow nakladac po lyzce farszu, piec 15 min. w temp. 220 stopni.
Bacon stopic, wlozyc do miski, porwac go na male kawalki. Na tluszczu wytopionym z bekonu usmazyc cebule pokrojona w kostke, gotowa dodac do miski. Wymieszac z ziemniakami, baconem, kwasna smietana i startym serem, doprawic sola (ostroznie) i pieprzem do smaku. Do wydrazonych ziemniakow nakladac po lyzce farszu, piec 15 min. w temp. 220 stopni.
Sarenka