Sposób przygotowania:
Zapiekanka grzybowa na chlebie
Grzyby obieramy, duże kroimy małe zostawiamy w całości, płuczemy i osaczamy. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy grzyby na ok 10 min. Solimy, dodajemy drobno pokrojoną cebulę i doprawiamy do smaku. Odstawiamy na chwile.
Kromki chleba cienko smarujemy masłem, kładziemy po kilka plasterków ogórka i nakładamy grzyby. Układamy w naczyniu żaroodpornym i na 2-3 minuty kładziemy do rozgrzanego piekarnika, wyciągamy i zasypujemy startym serem.
Zapiekamy do rozpuszczenia sera.
Kromki chleba cienko smarujemy masłem, kładziemy po kilka plasterków ogórka i nakładamy grzyby. Układamy w naczyniu żaroodpornym i na 2-3 minuty kładziemy do rozgrzanego piekarnika, wyciągamy i zasypujemy startym serem.
Zapiekamy do rozpuszczenia sera.