katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Zapiekanka grzybowa na chlebie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pokazało się troszkę grzybów więc trzeba z tego korzystać i cieszyć się ich smakiem. Zapiekanka z grzybami jest bardzo smaczna.

Zapiekanka grzybowa na chlebie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zapiekanka grzybowa na chlebie

 

  • kromki chleba 4 szt większe
  • grzyby leśne 2 garści duże
  • cebula 1/2 szt
  • żółty ser starty ok 1/2 szkl
  • ogórek konserwowy 1 szt
  • sól i pieprz
  • masło

Sposób przygotowania:

Zapiekanka grzybowa na chlebie
Grzyby obieramy, duże kroimy małe zostawiamy w całości, płuczemy i osaczamy. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy grzyby na ok 10 min. Solimy, dodajemy drobno pokrojoną cebulę i doprawiamy do smaku. Odstawiamy na chwile.

Kromki chleba cienko smarujemy masłem, kładziemy po kilka plasterków ogórka i nakładamy grzyby. Układamy w naczyniu żaroodpornym i na 2-3 minuty kładziemy do rozgrzanego piekarnika, wyciągamy i zasypujemy startym serem.

Zapiekamy do rozpuszczenia sera.
Zapiekanka grzybowa na chlebie
Grzybowa zapiekanka z dodatkiem ogórka konserwowego.