Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa wg Gosi
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy. Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki, a kiełbasę w kostkę. Cebulę, kiełbasę i pieczarki podsmażamy (na 4 łyżkach oleju) często mieszając aby się nie przypaliło, można troszeczkę podlać wodą. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do dań z makaronu. Mieszamy. Zdejmujemy z ognia i dodajemy makaron, mieszamy. Do małego garnuszka wlewamy wodę i dodajemy 3 łyżki koncentratu pomidorowego. Mieszamy i podgrzewamy do rozmieszania się koncentratu z wodą. Sos przyprawiamy solą, pieprzem i również przyprawą do dań z makaronu. Sos wlewamy do makaronu. Wszystko razem dokładnie mieszamy i wykładamy do naczynia żaroodpornego. Całość posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy ok. 40 minut w temp. 180 stopni.