Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa z gulaszem wołowym
Mięso płuczemy w zimnej wodzie, kroimy w sporą kostkę. Obsmażamy w garnku na maśle klarowanym, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę, drobno pokrojoną marchewkę i pietruszkę.
Smażymy na dosyć małym ogniu zalewamy 2 szklankami bulionu, dodajemy czosnek pokrojony w cienkie plastry i pieczarki także w plastrach. Dusimy całość około godziny, mieszając od czasu so czasu.
Makaron gotujemy wg wskazań na opakowaniu, odcedzamy,łączymy z gulaszem.
Wykładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy tartym serem.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na około 20 minut.
Smażymy na dosyć małym ogniu zalewamy 2 szklankami bulionu, dodajemy czosnek pokrojony w cienkie plastry i pieczarki także w plastrach. Dusimy całość około godziny, mieszając od czasu so czasu.
Makaron gotujemy wg wskazań na opakowaniu, odcedzamy,łączymy z gulaszem.
Wykładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy tartym serem.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na około 20 minut.
biedroneczki