Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa z mięsem i warzywami
Mięso przesmażyć na oleju. Dodać przecier pomidorowy, pokrojone w kostkę czosnek i paprykę i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać. Dusić pod przykryciem.
Makaron ugotować w osolonej wodzie, przestudzić. 3/4 makaronu ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Zalać mięsem.
Przykryć resztą makaronu i posypać mozarellą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiec. Pokroić i podawać.
Makaron ugotować w osolonej wodzie, przestudzić. 3/4 makaronu ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Zalać mięsem.
Przykryć resztą makaronu i posypać mozarellą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiec. Pokroić i podawać.