Sposób przygotowania:
Jabłka faszerowane mięsem mielonym
Pokrojony w kosteczkę boczek podsmażyć na patelni. Poczekać aż się trochę podsmaży i dodać pokrojoną w kosteczkę cebulkę.
Maszynką zmielić mięso , dodać na patelnię i doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Na sam koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszać.
Jabłkom odciąć kapelusze, wydrążyć środek. W środek włożyć farsz, przykryć kapeluszem. Ułożyć w foremce wyłożonej papierem do pieczenia i zawinąć folią aluminiową.
Piec około 30minut, po tym czasie zdjąć folię, a pod kapelusz włożyć plasterek sera żółtego. Piec jeszcze kilka minut aż ser się roztopi. Podawać na ciepło.
Maszynką zmielić mięso , dodać na patelnię i doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Na sam koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszać.
Jabłkom odciąć kapelusze, wydrążyć środek. W środek włożyć farsz, przykryć kapeluszem. Ułożyć w foremce wyłożonej papierem do pieczenia i zawinąć folią aluminiową.
Piec około 30minut, po tym czasie zdjąć folię, a pod kapelusz włożyć plasterek sera żółtego. Piec jeszcze kilka minut aż ser się roztopi. Podawać na ciepło.