Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem
Makaron gotujemy al dente. Pierś kurczaka kroimy w kostkę oprószamy przyprawami i smażymy na oleju. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na nie wielkiej ilości oleju. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na odrobinie oleju. W naczyniu żaroodpornym wykładamy warstwę makaronu potem warstwę kurczaka, następnie przykrywamy pieczarkami z cebulą, posypujemy połową sera. Potem powtarzamy warstwy jeszcze raz ale sera na razie nie kładziemy tylko polewamy śmietaną wymieszaną z majonezem i 1/2 łyżeczki Vegety. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy ok. 20 min. pod koniec posypujemy startym żółtym serem. Zamiast piersi z kurczaka (lub do piersi z kurczaka) do przygotowania tej zapiekanki można użyć pokrojonej końcówki pieczeni, parówek, mięsa z rosołu, a także kotletów które zostały z poprzedniego dnia. Można dodać jeśli ktoś lubi jeszcze tymianek i pachnące oregano. SMACZNEGO !!!!! :-)