Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym
Cebulę obrać i pokroić w kostkę średniej wielkości. Margarynę rozpuścić i wrzucić oregano, zamieszać i dodać cebulę. W między czasie pieczarki obrać lub umyć i przekroić na pół. Papryki umyć i pokroić w kostkę średniej wielkości. Do podsmażonej cebulki dodać mięso mielone i chwilę razem smażyć, po 5-7 minutach dodać pieczarki i papryki. Razem poddusić. W między czasie ugotować makaron do miękkości. Mąkę w misce połączyć z koncentratem, ketchupem i 5 chochlami wody spod gotowania makaronu, wymieszać dokładnie i wlać na patelnię z mięsem i warzywami. Zagotować. Zdjąć z ognia, dodać przyprawę kebab i sól. Dodawać na patelnię partiami odcedzony makaron, wymieszać. Naczynie do zapiekania wysmarować łyżka oleju. Wyłożyć zawartość patelni. Skruszyć dokładnie płatki kukurydziane. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i połączyć z pokruszonymi płatkami. Wymieszać. Posypać po wierzchu zapiekankę. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 st. do momentu rozpuszczenia sera.