Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa z warzywami 5
Makaron ugotować al dente. Skropić odrobiną oliwy i wymieszać. Kiedy przestygnie dodać ok 10dag startego żółtego sera. Cukinię zetrzeć na tartce jarzynowej i posolić. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry. Pozbyć się nasion i wodnistej części. Pokroić w kostkę,posolić. Jajka roztrzepać ze śmietaną i dodać pokrojone pomidory,pieprz. Kalafior wrzucić na gorącą wodę i gotować ok 2 minut. Cebulę pokroić w kostkę usmażyć i dodać mięso, pieprz ziołowy,sól. Nie wysmażać go bardzo. Do natłuszczonego naczynia żaroodpornego wyłożyć makaron, na to mięso, odciśniętą cukinię, kalafior rozdzielony na różyczki, kukurydzę. Wszystko zalać pomidorami z masą jajeczną. Zetrzeć żółty set na tartce i wyłożyć na zapiekankę. Piec w 180 stopniach przez 20minut. Smacznego!