Sposób przygotowania:
Zapiekanka rybna
Rybę pokroić na paseczki , doprawić do smaku obtoczyć w mące i usmażyć na oleju z obu stron.
Cebulę obrać i pokroić na cienkie plasterki. Pomidora sparzyć wrzątkiem obrać ze skórki i pokroić na plasterki.
Formę do pieczenia wysmarować masłem i ułożyć warstwę cebuli, pomidorów cebuli rybę i resztę pomidorów.
Śmietanę wymieszać z majonezem i polać po zapiekance. Całość posypać żółtym serem.
Piec 30 minut w temp 180 stopni.
Cebulę obrać i pokroić na cienkie plasterki. Pomidora sparzyć wrzątkiem obrać ze skórki i pokroić na plasterki.
Formę do pieczenia wysmarować masłem i ułożyć warstwę cebuli, pomidorów cebuli rybę i resztę pomidorów.
Śmietanę wymieszać z majonezem i polać po zapiekance. Całość posypać żółtym serem.
Piec 30 minut w temp 180 stopni.