Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym
1. Makaron ugotować w osolonej wodzie. 2. Pieczarki umyć, obrać i pokroić. Wraz z cebulą pokrojoną w kosteczkę podsmazyć je na maśle. 3. Mięso mielone podsmażyć na patelni. 4. Do podsmażonego mięsa włożyć pieczarki, i pokrojoną w kosteczkę paprykę. Dodać łyżkę koncentratu pomidorowego i ketchup. Wszystko razem dusić przez około 20-30 minut, do czasu aż papryka zmięknie. 5. Przygotowany farsz wymieszać z makaronem, przełożyc na naczynia żaroodpornego, piec pod przykryciem w piekarniku w 180 C przez około 30 minut. W między czasie pprzygotować sos beszamelowy którym polejemy zapiekankę.W rondelku rozpuścić masło, dodać mąkę, chwilę podsmażyć aby mąka się zarumieniła. Wlać mleko cały czas mieszając.Doprawić sos do smaku. Po wyciągnięciu zapiekanki z piekarnika polewamy ją sosem beszamelowym i posypujemy startym serem żółtym. SMACZNEGO.