Sposób przygotowania:
Gulasz drobiowy z papryką i pieczarkami
Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w dużą kostkę. Wszystkie przyprawy wkładamy do miseczki i mieszamy. Odmierzamy połowę i oprószamy pokrojone mięso i odstawiamy. Do garnka wlewamy wodę, zagotowujemy. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
Papryki myjemy i kroimy w kostkę. Pieczarki czyścimy i kroimy na mniejsze części. Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojone warzywa, przekładamy do garnka z wodą.
Mięso przekładamy na patelnie i smażymy około 5 minut, dokładamy pieczarki i smażymy kolejne 5 minut i wkładamy do garnka.
Do ugotowego gulaszu dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, zagotowujemy. Do kubka wlewamy wodę, wsypujemy mąkę i mieszamy, przelewamy do garnka i zagotowujemy.
Papryki myjemy i kroimy w kostkę. Pieczarki czyścimy i kroimy na mniejsze części. Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojone warzywa, przekładamy do garnka z wodą.
Mięso przekładamy na patelnie i smażymy około 5 minut, dokładamy pieczarki i smażymy kolejne 5 minut i wkładamy do garnka.
Do ugotowego gulaszu dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, zagotowujemy. Do kubka wlewamy wodę, wsypujemy mąkę i mieszamy, przelewamy do garnka i zagotowujemy.