Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa z warzywami
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić.
Wszystkie warzywa pokroić w kostkę, a pieczarki w półplasterki. Cebulę zeszklić na patelni, dorzucić paprykę i cukinię oraz pieczarki.
Kiedy się trochę podsmaży, zalać wszytko bulionem warzywnym. Przykryć, aby warzywa się poddusiły i zmiękły. Dorzucić makaron do warzyw i wymieszać na patelni.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego, Na wierzch położyć koncentrat pomidorowy, posypać ziołami. Na końcu posypać startym żółtym serem.
Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni przez 40 minut.
Wszystkie warzywa pokroić w kostkę, a pieczarki w półplasterki. Cebulę zeszklić na patelni, dorzucić paprykę i cukinię oraz pieczarki.
Kiedy się trochę podsmaży, zalać wszytko bulionem warzywnym. Przykryć, aby warzywa się poddusiły i zmiękły. Dorzucić makaron do warzyw i wymieszać na patelni.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego, Na wierzch położyć koncentrat pomidorowy, posypać ziołami. Na końcu posypać startym żółtym serem.
Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni przez 40 minut.