Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa z warzywami
Makaron gotujemy al dente. Z masła i mąki robimy jasna zasmażkę, którą rozprowadzamy bulionem.Po 10 minutach gotowania dodajemy utarty ser.Gdy ser się rozpuści doprawiamy do smaku solą. Odstawiamy. Papryki kroimy w drobną kosteczkę. Małe naczynie do zapiekania np. kokilkę smarujemy oliwą. Wykładamy plastrami szynki. Ugotowany makaron mieszamy z pokrojonymi paprykami. Zalewamy przygotowanym serowym sosem. Dokładnie mieszamy. Farszem wypełniamy kokilkę z szynką. Wystające boki zawijamy do środka. Zamykamy. Wkładamy do nagrzanego do 180C piekarnika na ok. 20 - 25 minut. Po wyjęciu ostrożnie odwracamy naczynie i wyciągamy babeczkę makaronową. Podajemy z ulubionymi sosami. Smacznego!