Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowo-resztkowa PYSZNA
Makaron gotujemy jak zwykle. Cebule kroimy w grubą kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Wkrajamy pieczarki i smażymy na wolnym ogniu aż zmiękną. Kabanosy kroimy dość drobno. Tak samo postępujemy z boczkiem. Dodajemy do pieczarek i cebuli, smażymy kilka minut. Dodajemy odsączoną kukurydzę. Mieszamy dokładnie i doprawiamy do smaku. Ugotowany makaron odcedzamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego , dodajemy podsmażone składniki i połowę startego na tarce żółtego sera. Dokładnie mieszamy. Jajka roztrzepujemy, dodajemy i dodajemy odrobinę startego sera. Polewamy makaron. Dokładnie mieszamy az wszystko się połączy. Posypujemy resztą sera. Zapiekamy w 180 stopniach około 25-30 minut.
darmiona