Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Zapiekanka Pankracego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Warzywno mięsna zapiekanka z makaronem każdego skusi. Brukselki, marchewki i papryki z dodatkiem kurczaka w ulubionej przyprawie gyros.

Zapiekanka Pankracego Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zapiekanka Pankracego

 

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 2 łyżki przyprawy gyros
  • Sol
  • Olej do smażenia
  • 1 opakowanie makaronu świderki
  • 2 kulki mozzarelli
  • 6 łyżek ketchupu
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 opakowanie marchewek mini
  • 1 opakowanie brukselki
  • 2 papryki żółta, czerwona
  • 15 dag sera żółtego

Sposób przygotowania:

Zapiekanka Pankracego

ETAP 1:

Zapiekanka Pankracego

1. Warzywa, marchew oraz brukselkę gotujemy w osolonej wodzie.

2. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą gyros oraz solą. Prużymy na rozgrzanym oleju.

3. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu układamy na dnie naczynia żaroodpornego.

ETAP 2:

Zapiekanka Pankracego

4. Makaron polewamy 3 łyżkami ketchupu i układamy plasterki sera mozzarella.

ETAP 3:

Zapiekanka Pankracego

5. Następnie układamy marchewkę z brukselką.

ETAP 4:

Zapiekanka Pankracego

6. Na warzywa wykładamy mięso i polewamy sosem (majonez mieszamy z ketchupem).

ETAP 5:

Zapiekanka Pankracego

7. Posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem i dekorujemy drobno pokrojonymi paprykami.

8. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C

ETAP 6:

Zapiekanka Pankracego

9. Danie gotowe.

10. Smacznego.