Sposób przygotowania:
Zapiekanka PankracegoETAP 1:
1. Warzywa, marchew oraz brukselkę gotujemy w osolonej wodzie.
2. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą gyros oraz solą. Prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu układamy na dnie naczynia żaroodpornego.
ETAP 2:
4. Makaron polewamy 3 łyżkami ketchupu i układamy plasterki sera mozzarella.
ETAP 3:
5. Następnie układamy marchewkę z brukselką.
ETAP 4:
6. Na warzywa wykładamy mięso i polewamy sosem (majonez mieszamy z ketchupem).
ETAP 5:
7. Posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem i dekorujemy drobno pokrojonymi paprykami.
8. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C
ETAP 6:
9. Danie gotowe.
10. Smacznego.