eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Śledzie Eli w sosie śmietanowo musztardowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam śledzie w sosie śmietanowym z dodatkiem ostrej musztardy i soku cytrynowego. Śledzie były pyszne.

Śledzie Eli w sosie śmietanowo musztardowym

Składniki:

Śledzie Eli w sosie śmietanowo musztardowym

śledzie

pozostałe składniki

  • 250 ml śmietany 18 %
  • 2 duże łyżki ostrej musztardy
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 1 duża cebula

przyprawy

Sposób przygotowania:

Śledzie Eli w sosie śmietanowo musztardowym

przygotowanie śledzia

Śledzie Eli w sosie śmietanowo musztardowym
Wymoczone i osuszone śledzie pokroić w paski

Śledzie wymoczyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w paski.

przygotowanie składników

Śledzie Eli w sosie śmietanowo musztardowym
Przygotować śledzie i pozostałe składniki.

Przygotować śmietanę, musztardę, liście laurowe , ziele angielskie i śledzie. Cebulę obrać z łupinek i pokroić.

przygotowanie śledzi

Śledzie Eli w sosie śmietanowo musztardowym
Do miski włożyć pokrojone śledzie i pozostałe składniki

Do miski włożyć śledzie, cebulę, śmietanę, musztardę, liście laurowe i ziele angielskie

przygotowanie śledzi cd

Śledzie Eli w sosie śmietanowo musztardowym
Całość doprawić sokiem z cytryny, pieprzem i wymieszać.

Do miski ze składnikami dodać sok z cytryny, pieprz i całość wymieszać. Śledzie włożyć na kilka godzin do lodówki żeby się przegryzły. Smacznego!