Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Zapiekanka pasterska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

świetna na obiad czy kolację

Zapiekanka pasterska

Składniki:

Zapiekanka pasterska

 

  • 3 łyżki oleju
  • 2 pokrojone cebuli
  • 2 pokrojone łodygi selera naciowego
  • 2 marchewki pokrojone w kostkę
  • 50 dag mielonej wołowiny
  • 1/2 łyżeczki cząbru
  • 30 dag kukurydzy z puszki
  • 4 szklanki ziemniaków puree
  • 1 łyżeczka soli

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka pasterska
podgrzać piekarnik do 190 stopni rozgrzać olej w rondlu podsmażyć na nim cebulę seler i marchewkę do rondla włożyć wołowinę i przyrumienić przyprawić odlać nadmiar tłuszczu wyłożyć mięso do naczynia żaroodpornego na mięso położyć kukurydzę na wierzch zaś ziemniaki piec przez 20-25 minut