Sposób przygotowania:
zapiekanka ryżowa z warzywami agusi
Torebkę z ryżem wrzucić do osolonego wrzątku,gotować ok.20 minut.Wyjąć ,rozciąć torebkę,ostudzić ryż.w garnku rozgrzać kilka kropli oleju,wrzucić mrożone warzywa,przyprawić do smaku solą i pieprzem,wymieszać.Dusić około 10 minut.Połowę sera żółtego pokroić w długie paski,resztę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.Jajka rozbić,oddzielić żółtka od białek.Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę.Ryż wymieszać z poduszonymi warzywami,żółtkami i serem żółtym pokrojonym w paski .Całość ostrożnie połączyć z pianą.Śmietanę wymieszać z serem startym na tarce.Tortownicę natłuścić,przełożyć ryż z dodatkami,lekko ubić.Wierzch polać śmietaną z serem.Zapiekać około 10 minut w temperaturze 180 stopni C