plocia

plocia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Zapiekanka serowo-ogórkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zapiekanka zrobiona samemu najlepiej smakuje i na śniadanie i na kolację

Zapiekanka serowo-ogórkowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zapiekanka serowo-ogórkowa

 

  • 1 bułka paryska
  • 6 plasterków sera
  • 6 plasterków ogórka (kiszony lub korniszony)
  • ketchup

Sposób przygotowania:

Zapiekanka serowo-ogórkowa
Bułkę paryską przekroić wzdłuż -jeśli bułka jest długa użyć tylko połowy. Na bułce układamy ser a na nim pokrojony ogórek. Zapiekanki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na około 5 min (aż ser zacznie się roztapiać). Zapiekanki polać ketchupem. Smacznego.
Zapiekanka serowo-ogórkowa
Bułkę paryską przekroić wzdłuż -jeśli bułka jest długa użyć tylko połowy. Na bułce układamy ser a na nim pokrojony ogórek.
Zapiekanka serowo-ogórkowa
Zapiekanki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na około 5 min (aż ser zacznie się roztapiać).
Zapiekanka serowo-ogórkowa
Zapiekanki polać ketchupem lub sosem czosnkowym jeśli ktoś lubi.

Tagi:

sery ser ogórki