Sposób przygotowania:
Zapiekanka szparagowa krzyssiu_o1995
sokiem z cytryny. Gotuj zależnie od wielkości porów od 5 do 10 minut. Wyjmij łyżką cedzakową. Przelej zimną wodą i osącz. © Stop masło, wsyp mąkę, zasmaż, nie rumieniąc. Stale mieszając, dolewaj bulion, potem mleko. Gotuj, aż zgęstnieje. Zdejmij z ognia, dodaj śmietanę i zioła, wymieszaj. m W naczyniu żaroodpornym ułóż pory, zalej 2/3 sosu beszamelowego. Posyp szynką pokrojoną w drobną kostkę -i-posiekanymi jajkami. Polej chochelką sosu, posyp startym żółtym serem i zalej resztą sosu.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 190°C i zapiekaj około 40 minut. Przed podaniem udekoruj natką
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 190°C i zapiekaj około 40 minut. Przed podaniem udekoruj natką