Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Zapiekanka z fasolką i kiełbaską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Ciekawa zapiekanka, w smaku może przypominać pizzę

Zapiekanka z fasolką i kiełbaską

Składniki:

Zapiekanka z fasolką i kiełbaską

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z fasolką i kiełbaską
Fasolkę gotujemy krótko w osolonym wrzątku. Kiełbasę kroimy w plastry lub półplastry i przesmażamy na suchej patelni. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry, przesmażamy na tłuszczu który został po smażeniu kiełbaski (jeśli była chuda i na patelni nic nie zostało, trzeba dodać łyżkę oleju). Wszystkie składniki wkładamy do naczynia żaroodpornego. Śmietanę mieszamy z keczupem, dodajemy sól, pieprz i zioła, mieszamy i polewamy składniki. Ser żółty ścieramy na tarce lub kroimy w plastry i wykładamy na zapiekankę. Pieczemy ok 25 minut w 180st.