Zapiekanka z jagnieciny i cieleciny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapiekanka w stylu "rzymskiej pieczeni:

Zapiekanka z jagnieciny i cieleciny

Składniki:

Zapiekanka z jagnieciny i cieleciny

 

  • 445 g mielonej cieleciny
  • 445 g mielonej jagnieciny
  • 4 lyzki przyprawy Za’atar (przepis podam osobno)
  • 1 cebula,
  • 4 zabki czosnku
  • sol
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • kilka kuleczek mozarelli
  • sos piri-piri (przepis podam osobno)

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z jagnieciny i cieleciny
Mieso wymieszalam z przyprawami i rozlozylam w formie kwadratowej. Podzielilam na cwiartki. W kazda cwiartke wcisnelam polowke jajka i kawalki mozarelli.
Pieklam przez okolo 30 minut w 200 stop. C.