Sposób przygotowania:
Zapiekanka z krakersami
Mięso i cebulę pokrojoną w kostkę zrumienić na patelni. Dodać odcedzonąna sitku kukurydze, przyprawić do smaku solą, pieprzem i oregano. Pieczarki również pokroić w plastry i poddusić na patelni na niewielkiej ilości oleju. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w grube plastry. W wysmarowanej tłuszczem formie keksowej (40x10 cm) układać w następującej kolejności przygotowane wcześniej składniki: warstwa krakersów, ½ mięsa, pieczarki, 1/3 żółtego sera, warstwa krakersów, plasterki pomidorów, szczypta soli i oregano, 1/3 żółtego sera, ketchup, ostatnia warstwa krakersów, pozostałe mięso, pozostały żółty ser. Na wierzchu ułożyć pozostałe krakersy, które nam zostały. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 30 minut w temperaturze 160 °C. Podawać na ciepło polaną ketchupem.