Sposób przygotowania:
Zapiekanka z makaronem
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Szynkę pokroić w kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Odłożyć dwie garście startego sera.
Pieczarki obrać ze skórki, pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Na patelni usmażyć cebulę z pieczarkami, doprawić solą i pieprzem. Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać, wyłożyć do naczynia żaroodpornego, wierzch posypać odłożonym startym serem.
Zapiec w piekarniku przez ok. 40 min w temp. 180 stopni.
Pieczarki obrać ze skórki, pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Na patelni usmażyć cebulę z pieczarkami, doprawić solą i pieprzem. Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać, wyłożyć do naczynia żaroodpornego, wierzch posypać odłożonym startym serem.
Zapiec w piekarniku przez ok. 40 min w temp. 180 stopni.