Sposób przygotowania:
Zapiekanka (z tego co było w lodówce)ETAP 1:

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy. Kiełbasę kroimy w plasterki i podsmażamy przez chwilę na oliwie.
ETAP 2:

Cebulę obieramy, siekamy i dodajemy do kiełbasy, mieszamy.
ETAP 3:

Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ogórki i całość mieszając podsmażamy (można przyprawić)
ETAP 4:

Naczynie żaroodporne smarujemy margaryną, po czym wykładamy połowę makaronu. Na makaronie układamy (połowę) ziemniaki pokrojone w plasterki.
ETAP 5:

Na ziemniaki wykładamy podsmażoną kiełbasę z cebulą i ogórkiem kiszonym.
ETAP 6:

Następnie układamy znów warstwę ziemniaków, makaron, w wierzch przykrywamy plastrami sera żółtego. Zapiekamy ok. 30 minut w temp. 180 stopni.