Sposób przygotowania:
Zapiekanka z truskawkami i serem
Truskawki płuczemy, usuwamy szypułki i kroimy je na pól. Ser biały mieszamy dokładnie z mąką kukurydzianą. Kromki chleba tostowego posypujemy z każdej strony dwoma łyżkami cukru, przyklepujemy, żeby cukier przykleił się do chleba. Na suchej patelni rumienimy chleb z każdej strony, aż cukier nam się skarmelizuje. Na dnie naczynia układamy zrumieniony chleb. Na niego wykładamy truskawki. Posypujemy je dwoma łyżkami cukru. Następnie rozsmarowujemy ser wymieszany z mąką. Całość posypujemy łyżką cukru. Zapiekamy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni - do momentu aż ser się zarumieni. Podajemy na ciepło, można również na zimno, ale na ciepło smakuje lepiej. Życzę smacznego :)