Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Zapiekanka z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kilka chwil i pyszne danie ląduje na Twoim stole. Proponuje dziś na obiad pyszną zapiekankę, której smak rozpływa się w ustach, a zapach unosi się po całym domu. Nawet dzieci, które tak naprawdę są grymaśne, zjedzą te danie z przyjemnością.

Zapiekanka z warzywami

Składniki:

Zapiekanka z warzywami

 

  • 1 podwójny filet kurczaka
  • 1 opakowanie mrożonej brukselki
  • 1 opakowanie mrożonej fasolki szparagowej
  • 1 opakowanie mrożonej mini marchewek
  • 3 łyżki ketchupu
  • 3 łyżki majonezu
  • 10 dag parmezanu
  • Olej do smażenia
  • 2 łyżki przyprawy Gyros

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z warzywami

I

Zapiekanka z warzywami
Przygotowanie mięsa, mięso myję, kroję w kostkę, doprawiam przyprawami i smażę na rozgrzanym oleju.

1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki i kroję w kostkę. Doprawiam przyprawą Gyros, nie solę, bo przyprawa jest słona. Mięso smażę na rozgrzanym oleju.

II

Zapiekanka z warzywami
Przygotowanie warzyw, warzywa gotujemy i układamy w naczyniu razem z mięsem.

2. Warzywa gotuję w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odlewam i przekładam do naczynia, pośrodku warzyw układam mięso.

III

Zapiekanka z warzywami
Przygotowanie sosu oraz sera.

3. Majonez mieszam z ketchupem i polewam zapiekankę.
4. Wierzch posypuję serem parmezanem.
5. Zapiekam w rozgrzanym piekarniku w 180°C do chwili rozpuszczenia się sera.

IV

6. Gotowe.
7. Smacznego.