Sposób przygotowania:
Zapiekanka ze szpinakiem
Z cukru, ostrej papryki i oliwy wykonać marynatę, ma być slodko - ostra i marynować w niej piersie z kurczaka pokrojone w niewielką kostkę przez 3 godziny, najlepiej w lodowce. Po tym czasie mięso upiec, przekładając na patelnię razem z marynatą. Makaron ugotować al'dente. Szpink (zamrożony) wrzucić na patelnię, na ktorej smażylo się mięso. Kiedy szpinak calkowicie się rozmrozi dodajemy do niego całą kostkę sera feta i dokładnie mieszamy. Można dodać do szpianku czosnek i wegetę, nie jest on wtedy mdły. Makaron mieszamy z upieczonym kurczakiem i masą szpinakowo - serową. Calość posypujemy tarym serem, a na ser wysypujemy malą łyżeczkę cukru. Zapiekamy aż ser utowrzy smaczną pierzynkę :) Smacznego
darek112
Jolanta27
Miszella