Sposób przygotowania:
Zapiekanka ze wszystkiego
Na sam początek 3 kilo ziemniaków gotujemy w lekko osolonej wodzie. Później gotujemy 9 jajek na twardo.Cebulę obieramy ze zbędnej i osuszonej skórki i koimy w kosteczkę, podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.Następnie w natłuszczonym naczyniu układamy talarki ziemniaczane i pokrojone w plastry jajka plus podsmażoną cebulę. Obsypać grubo przyprawami. Następnie resztę surowych jajek roztrzepujemy. Łączymy ze śmietaną solą i pieprzem.Potem polać zapiekankę. Zapiekankę pieczemy w temperaturze 230 stopni w 40 minut. Kończąc pieczenie posypujemy zapiekankę startym żółtym serem.
elzbieta8960
Jaka reszta surowych jajek skoro w skladnikach jest ich 9 i wszystkie gotujesz na twardo ?
bajtek
lukaszek33@onet.pl
elzbieta8960
Oj lukaszek Ty nie masz o gotowaniu zielonego pojecia :)