Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Zapiekanki benedyktyńskie :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczne zapiekanki z wykorzystaniem przetworów kuchni benedyktyńskiej.

Zapiekanki benedyktyńskie :

Składniki:

Zapiekanki benedyktyńskie :

 

  • 2 długie bułki maślane ( lub rogale )
  • 8 plasterków Sera wędzonego Marty
  • 8 plasterków Sera Chedar
  • 4 łyżeczki masła
  • 4 łyżeczki Sosu ksieni z czerwonej cebuli
  • 4 łyżeczki ketchupu
  • 4 łyżeczki suszonej bazylii

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanki benedyktyńskie :
Każdą bułkę naciąć 8 razy tak by nie przeciąć spodniej skórki . W każde nacięcie włożyć po ½ łyżeczki masła. W co drugie po ½ łyżeczki Sosu ksieni z czerwonej cebulki i ketchupu. W rozcięcia z sosem z czerwonej cebuli wsadzić Ser wędzony , a w rozcięcia z ketchupem Chedar. W każde nacięcie wsypać po ¼ łyżeczki bazylii. Wsadzić do gorącego piekarnika i zapiekać 10 minut.

Tagi:

sery sosy ser