Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zapiekanki domowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne na kolacje, można je przyrządzić na wiele sposobów

Zapiekanki domowe. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zapiekanki domowe.

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanki domowe.
Pieczarki obrać, posiekać. Paprykę umyć, osuszyć, wyciąć gniazda nasienne. Pokroić w kostkę. Ogórki pokroić w kostkę, osączyć. Cebulę obrać, umyć, osuszyć. Drobno posiekać. Olej rozgrzać, zrumienić na nim cebulę, dodać pieczarki, podsmażyć. Dodać ogórki i paprykę. Dusić pod przykryciem z dodatkiem kostki warzywnej przez 20 minut. Doprawić kucharkiem i pieprzem. Bułki rozciąć na połowy. Na każdą nałożyć farsz, posypać startym żółtym serem. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Zapiekanki domowe.
Pieczarki, cebulę, paprykę i ogórki udusić na oleju.
Zapiekanki domowe.
Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Będzie potrzebny do posypania zapiekanek.
Zapiekanki domowe.
Na przeciętych bułka układać farsz i starty ser żółty.

Tagi:

sery ser