Sposób przygotowania:
Zapiekanki domowej roboty
SOS : Sos pomidorowy lekko zagęszczony wlać do kubeczka. Dodać resztę sypkich dodatków i wszystko dokładnie wymieszać. Spróbować i sprawdzić czy smak koncentratu pomidorowego nie dominuje. Jeśli jest on bardzo wyczuwalny wystarczy dodać szczyptę soli, która "zabija" słodycz koncentratu/pomidorów w sosie, by nie dominował aż tak. ZAPIEKANKI: Bagietki przekroić w poprzek i na pół, natrzeć czosnkiem, polać lekko sosem. Nałożyć na nie farsz , przykryć serem, zapiec i gotowe.Farsz: Pieczarki pokrój w paseczki, cebulkę w kosteczkę jak i kiełbaskę. Najpierw przesmażamy kiełbaskie, po chwili dodajemy cebulę. Gdy cebula się zarumieni dodajemy pieczarki i wszystko razem dusimy, dodajemy przyprawy według naszego uznania, na sam koniec dodajemy 1 szkl sosu pomidorowego.