Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Zapiekanki z nadzieniem pieczarkowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smakowite zapiekanki z pieczarkami w całości domowej roboty ;-)

Zapiekanki z nadzieniem pieczarkowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zapiekanki z nadzieniem pieczarkowym

 

  • 4 bułki do zapiekanek ( domowego wypieku z mojego przepisu )
  • 1/2 kg pieczarek
  • oliwa do smażenia
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 duża cebula
  • 20 dkg żółtego sera
  • oregano do smaku

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanki z nadzieniem pieczarkowym
Pieczarki oczyścić,pokroić i wrzucić na rozgrzaną patelnię z oliwą. Obraną cebulę posiekać,dodać do pieczarek i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Smażyć ,aż cebula zrobi się szklista ,a pieczarki zmiękną. Bułki przekroić wzdłuż na pół i środki lekko wgnieść do środka .Nałożyć do nich farsz, posypać pokrojonym w słupki lub startym serem i posypać oregano.Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec przez 10-15 minut.Najlepiej smakują z ketchupem.
Zapiekanki z nadzieniem pieczarkowym
Na połówki bułek nałożyć pieczarkowy farsz ,posypać pokrojonym lub startym serem,posypać oregano i zapiec w 200 stopniach przez ok. 15 minut
Zapiekanki z nadzieniem pieczarkowym
Takie zapiekanki najlepiej smakują mi z pikantnym ketchupem
Zapiekanki z nadzieniem pieczarkowym
Etap 3

Tagi:

sery ser domowe