marcinellino

marcinellino

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 149]

zapiekanki pasztetowo - grzybowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

zapiekanki z duszonymi grzybami i pasztetem

zapiekanki pasztetowo - grzybowe

Składniki:

zapiekanki pasztetowo - grzybowe

 

  • kromki chleba tostowego
  • masło
  • pieczarki lub inne grzyby
  • cebula
  • koperek
  • żółty ser
  • paszteciki drop

 

Sposób przygotowania:

zapiekanki pasztetowo - grzybowe
Pieczarki lub inne grzyby kroimy w kosteczkę i dusimy razem z cebulą oraz koperkiem około 15-20 minut. Chleb delikatnie opiekamy w tosterze tak by był chrupki ale nie spieczony. Następnie każdą kromkę smarujemy masłem oraz pasztecikiem, nakładamy grzyby z cebulą i koperkiem, posypujemy startym serem. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na ok. 5 minut. Podawać na ciepło.