Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zapiekanki z boczkiem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zapiekanki możemy podać i na obiad i na kolację.

Zapiekanki z boczkiem i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekanki z boczkiem i pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanki z boczkiem i pieczarkami
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Dodać pokrojone w kostkę cebulkę o czosnek. Smażyć chwilę razem, dodać posiekane pieczarki. Po kilku minutach podlać wodą, dodać pokrojone w kostkę ogórki i paprykę. Dusić pod przykryciem ok. 20 minut, aż sok odparuje. Przyprawić solą ziołową, czosnkiem granulowanym, oregano, pieprzem i kucharkiem. Bagietki przeciąć wzdłuż, potem jeszcze na 3 części każdy kawałek. Na każdej położyć część farszu. Przykryć plastrami żółtego sera. Zapiec w gorącym piekarniku. Podawać polane sosem czosnkowym lub ketchupem.
Zapiekanki z boczkiem i pieczarkami
Składniki potrzebne do farszu kroimy w kostkę, dusimy razem.
Zapiekanki z boczkiem i pieczarkami
Farsz nakładamy na pokrojone kawałki bagietki.
Zapiekanki z boczkiem i pieczarkami
Przykrywamy żółtym serem pokrojonym w plastry.
Zapiekanki z boczkiem i pieczarkami

Tagi:

sery ser